CROSSFIT

Crossfit je sustav treniranja nastao u Americi te svoj uzlet u svijetu fitnessa dobiva početkom 2000.-tih. Iako je riječ o relativno mladom sportu u Hrvatskoj sve više ljudi se počinje zanimati za crossfit treninge.

CrossFit se promovira kao filozofija tjelesnog vježbanja te natjecateljski fitness sport koji uključuje elemente visoko intenzivnog intervalnog treninga, olimpijskog dizanja utega, pilometrije, powerliftinga, gimnastike, vježbi s girjama i vlastitim tijelom. Svi spomenuti napori su uzaludni ako se svim tim tehnikama vježbanja ne pridoda i pravilna prehrana. Raznovrsnost CrossFit treninga s mnoštvom različitih rekvizita te kroz to razvijanje snage, jakosti, preciznosti, agilnosti, brzine, mobilnosti, stabilnosti, fleksibilnosti, opće i vaskularne izdržljivosti čine ovaj sport funkcionalnim te privlačnim za mnoge.

CrossFit može trenirati svatko bez obzira na dob ili prethodnu fizičku spremu pojedinca. Treninzi se prilagođavaju svakome posebno prema vlastitim mogućnostima uključivanjem skaliranih/regresijskih vježbi s prilagođenim brojem ponavljanja određene vježbe ili prilagođenim opterećenjem.

Trenera CrossFit box-a u našem Ultimate Sports Body Clubu je Goran Jelavić koji će Vas nakon svladavanja osnovnih pokreta naučiti i složenije tehnike CF treninga.

X